Årets gang – August 2019

Den sidste uge med varme rekorder har sat skub i planterne. Druerne er for alvor begyndt at udvikle sig. Man kan nu rigtig se at bestøvningen på vores Rondo og Solaris ikke har været optimal. Alle andre sorter ser fine ud hvad angår bestøvning.

I forrige uge, da vi en herlig morgen sad og fik vores morgenmad i marken før ”arbejdstid”, blev vi voldsomt generet af hvepse som blev tiltrukket af jordbærmarmeladen.

Vi har derfor allerede opsat nogle hvepsefælder. Efter få dage måtte lokkemidlet, Ribena saftevand, udskiftes da der ikke var plads til flere af de døde bæster. Vi håber at få fanget de fleste hvepse i området inden druerne begynder at modne.

Hvis man vil lave hvepsefælder skal men huske at tilsætte en dråbe uparfumeret opvaskemiddel for at fjerne overfladespændingen i lokkemidlet. Herved drukner hvepsene hurtigt hvis de rammer overfladen af lokkemidlet.

Ellers har der været nok at lave med at nippe side – og topskud og det vil der fortsat være indtil vi nærmer os høsttidspunktet.

Har lige sprøjtet med EPSO Microtop bladgødning som indeholder 9% Magnesium, 12% Svovl, 1% Bor og 1% mangan.

Næste sprøjtning bliver med Svovl og magnesium, det sker midt i måneden. Blandingen vi anvender er 2 g. Svovl/ltr. vand og 2,5 g. Magnesiumsulfat/ltr.

Så er vi ved at nærme os sprøjtefristen for svovl, så herefter bliver der sprøjtet et par gange inden høst med Kaliumbikarbonat, (Potaske) hvor der kun er 1 dags sprøjtefrist. Så tæt på høst vil vi dog ikke sprøjte.

Alle de nævnte midler er godkendt til økologisk dyrkning.

SK