Årets gang – Oktober 2020

Har sprøjtet en gang ekstra med kaliumbikarbonat her i forsøgsmarken i Vejle. Der er pt ikke synlig vinskimmel, ej heller meldug eller gråskimmel. Indtil videre ligner midlet et universal middel mod svampeangreb.

Også marken i Taulov er indtil videre fri af svampeangreb.

Vi høstede Solaris d. 22. sept. med en Oe på 90. Selvom vi har adskillige hvepse fælder hængt op har bæsterne været hårde ved druerne hvilket reducerede udbyttet en smule.

Det er som bekendt ikke uproblematisk at være vinavler. Vi har de sidste to år vidst at vi havde et grævlinge par som besøgte os om natten her i Vejle og har syntes det var ”hyggeligt”. Det synes vi ikke længere.

I år har de ryddet druerne i to af de fire rækker. Selvom fuglenettet er hægtet omhyggeligt sammen for neden er det lykkedes grævlingerne at stikke hovedet op i nettet, mellem net krogene, og gnaske i sig af druerne.

De er taget på fersk gerning med nat kamera.

Har fremstillet ”strikkepinde” af plastbelagt tråd som er flettet ind i nettet for neden så der er lukket helt af i de sidste to rækker. Det har indtil videre løst problemet med drue tyvene.

Det regnvejr vi har haft for nylig har reduceret Oe værdierne i de druer der endnu ikke er høstet. Så, nu venter vi på tørvejr med sol så det vand, som mosten i druerne er blevet fortyndet med, fordamper.

Da vejrudsigten pt ser fugtig ud de kommende dage har vi besluttet at høste Rondo, og måske andre sorter, hvis de er tjenlige i dag d. 30..

Selvom Oe værdien i de høstede Solaris druer var noget nær ideel, ser det ud til at det heller ikke i år bliver et godt vinår.

Rigtig mange vinmarker landet over er angrebet af vinskimmel hvilket i bedste fald giver et mindre udbytte af en middelmådig kvalitet.

SK

Og så var der Karl Marx som engang sagde:

Vær varsom med at stole på en person, der ikke kan lide vin.