Årets gang – April 2019

Den tidligere omtalte espalier tråd, galvaniseret med plastbelægning, som vi troede ville holde ”vores tid ud” har været en katastrofe. Vi skiftede den gamle rustne tråd ud med den nye sidste forår. Allerede i efteråret sprang den første af de nye tråde, rustet over. Endnu en tråd er rustet over i vinter!

Det virker som om plastbelægningen ikke er UV bestandig og galvaniseringen er næsten ikke eksisterende.

Vi har naturligvis klaget til leverandøren og har fået hele beløbet for tråden godtgjort uden diskussion.

Har nu købt alu/zink belagt tråd af bedste kvalitet. ”På’en igen.

April er måneden hvor vinterbeskæringen gerne skulle være overstået. I år, grundet den milde ”vinter”, gerne senest midt i måneden. Ved senere beskæring bløder planterne ekstra meget hvilket ikke er en katastrofe men bestem heller ikke gavnligt.

Er netop blevet færdig med at fremstille to flaskereoler til mousserende vin. Reol kapaciteten er nu øget så der er plads til 192 flasker mere.

Det milde vejr vi har pt booster udspringet i vinplanterne. Med mindre man vil satse på at vi ikke får nattefrost, efter knopperne er brudt, er tiden nu inde til at forberede beskyttelse mod frostsvidning af de nye skud.

Vi bruger at tænde bål mellem rækkerne for at få sat cirkulation i luften over vinmarken. Nogle avlere beskytter planterne ved overdækning. Det er dog nok kun praktisk muligt hvis man har et begrænset antal planter.

Der er kommet et sprøjtemiddel på markedet, Frostect, som skulle kunne forhindre frostskader på de nye knopper.

Jeg er bekendt med at der er nogle vinavlere der har afprøvet midlet, men erfaringerne er endnu lidt begrænsede. Midlet er biologisk baseret.

Overvejer at afprøve midlet som virker op til 5 døgn efter udsprøjtning.

Link til Frostect datablad:

http://norgro.no/documents/FrosTect_NO.pdf

Er netop blevet ringet op af ”en god kollega” som oplyser at midlet måske kan købes hos Bioplant i Århus men kun til erhverv.

Midlet fås i 200 g. pakning til en pris af ca. kr. 900,-. Da der kun skal anvendes 2g pr. 10 ltr. vand strækker de 200 g. langt.

Holdbarhed for midlet efter åbning af pakningen er 2 år.

”Kollegaen” har regnet ud at man kan behandle ca. 140 planter for kr. 20,-.

Hvis der er interesse for det vil jeg gerne undersøge om Bioplant har midlet og indkøbe det. Det kan så deles ud i mindre portioner.

Det kan dog først blive aktuelt til næste år.

SK