Årets gang – April 2020

April, endnu en stille måned for vinavleren, og i år på mere end én måde nu da vi har fået Covid 19 ”at slås med”. Alle arrangementer er aflyst inklusiv FDV Vinterseminar. Generalforsamlingen d. 18. april er endnu ikke aflyst.

For os der ikke er ramt af Covid 19 er der heldigvis meget at glæde sig over. Dagene bliver længere og lysere og solen har skinnet fra en næsten skyfri himmel den sidste uges tid.

Vinplanterne er vintersprøjtet og der er harvet mellem rækkerne. Det næste projekt bliver at hakke ukrudt mellem planterne.

Hvis vejret arter sig begynder knopperne at bryde hen på måneden og så er det tid at udtynde så afstanden mellem skuddene ikke er for tæt. Vi holder en afstand på ca. to håndsbredder. Hvis der er skud nok at vælge imellem fjernes de skud som vender nedad eller ud til siderne.

Da genbrugspladserne nu igen er åbnet, i lidt begrænset omfang, vil vi benytte lejligheden til at komme af med afklipet fra vinterbeskæringen. Herved mindskes risikoen for tidligt udbrud af svampesygdomme fra de svampesporer på afklippet der har overlevet i de våde vintermåneder.

Har på opfordring hjemtaget 25 kg. Kaliumbikarbonat som er afvejet i 1 kg. portioner. Desværre er prisen steget væsentlig med det er stadig et meget billigt sprøjtemiddel mod meldug og gråskimmel. Vi anvendte det sidste år og det var det første år vi ikke så skyggen af meldug. Desværre var det ikke helt så virksomt mod gråskimmel. Den medvirkende årsag kan ha’ været den usædvanlig fugtige vækstsæsonen.

Til slut, pas godt på jer selv og andre ved at overholde myndighedernes retningslinier mod spredning af Coronavirus.

SK