Årets gang – Maj 2019

Udspringet af de forskellige sorter er for vores vedkommende sket ca. en uge tidligere i år end sidste år hvor vi, trods resten af sæsonen, havde en kølig start på vinsæsonen.

Pt er der risiko for nattefrost her i de første dage af maj!.

Hvis man sprøjter forebyggende mod meldug og evt. vinskimmel kan første sprøjtning foretages før blomstring. Ved sprøjtning med svovl mod meldug kan man samtidig sprøjte forebyggende mod stilksyge med magnesiumsulfat (Bittersalt). Svovl og magnesiumsulfat må gerne blandes.

Når faren for nattefrost er ovre er det tid til at udtynde knopperne så man ikke får for tæt løvvæg og samtidig hindrer overbæring af planterne. Senere kan det blive nødvendig at grønhøste.

Ved udtynding af knopperne fjerner man i første omgang de knopper der vender nedad eller ud til siden. Der må gerne være mindst 11/2 håndsbredde mellem skuddene efter udtyndingen.

Ved udtyndingen er det vigtigt at efterlade skud i, eller tæt på stammehovedet så man sikrer at der er egnede grene til nedlægning den følgende sæson. (Guyot beskæring)

Vores hjemmeside er desværre blevet lukket da udbyderen tilsyneladende har ”drejet nøglen om”.

Har derfor lavet en ny hjemmeside (Gratis) som desværre har en lang ”titel” www.nemmehjemmesider.dk/side/LindegaardVin/index.asp

Så, hvis man keder sig er man velkommen til at tage et kig.

Er begyndt at fjerne uønsket Co2 fra vores rødvin ved hjælp af vaccum.

Man kan også piske Co2 ud af vinen men dette medfører at man pisker bundfaldet op samtidig. Dette sker ikke hvis man suger vacum på ballonen.

Metoden kan ikke anbefales hvis man har vinen i tank, da vacum kan medføre at tanken ”klapper sammen”.

I hvidvin må der gerne være lidt Co2.

På den nye hjemmeside er der en lille video som viser hvordan Co2 bobler ud af vinen når den udsættes for vaccum.

Min opfattelse af desinficering led skibbrud da jeg deltog i dette år Vinterseminar. Det har altid været god latin at man desinficerede ved at anvende en opløsning af 1 g. sulfit + 2 g. citronsyre pr. 1 ltr. vand.

Carl Henrik Brogren, Biokemiker, som holdt foredrag om rengøring/desinficering ved Vinterseminaret, oplyste at hvis ovennævnte opløsning skulle desinficere krævede det 17 g. sulfit og 17 g. citronsyre. Opløsningen med 1 g. sulfit opløst udskiller gasser som er skadelige at indånde.

Hvis der skal anvendes 17g. kan man kun desinficere udendørs og man skal ikke stå i vindretningen.

Vi har endnu ikke oplevet problemer med inficering af vores vine men har besluttet at anvende CHEMIPRO OXI, et middel som ikke kræver efterskylning med vand. Midlet forhandles heldigvis af vores sædvanlige leverandører.

SK

Og så lige:

Vi er netop vendt hjem efter en rundtur på Balkan. Udenfor en restaurant i Skopje, Makedonien, tog jeg dette foto:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA