Årets gang – September 2020

Det er lykkedes indtil videre at standse vinskimmel angrebet her i vores forsøgsmark i Vejle ved at sprøjte, indtil videre, tre gange med kaliumbikarbonat. (kaliumhydrogencarbonat) Nogle blade er skadede med tørre brune pletter/blad rande. Har derfor ladet nogle topskud udvikle sig for at kompensere for de skadede blade. Det er også gået lidt ud over klaserne men ikke så voldsomt.

Håber på gode erfaringer med Kaliumbikarbonat (kaliumhydrogencarbonat) til at holde vinskimmel i ave. Vil næste år sprøjte forebyggede med midlet.

Overvejer at anvende midlet i stedet for Kumulus S, sprøjtesvovl, næste år da det er effektivt mod meldug og gråskimmel og som det ser ud pt også mod vinskimmel.

Et par links til Midlet Armicarb hvis virksomme stof er Kaliumbikarbonat:

http://www.agronaturalis.com/downloads/armicarb_leaflet.pdf https://www.hortiadvice.dk/upl/website/armicarb-85-sp/GP17Armicarb85SPfinal.pdf

Hvis man ikke allerede har opsat fuglenet er det på høje tid at få det gjort da solsorten er ved at fatte interesse for druerne. Inden opsætning af net skal der helst tyndes ret kraftigt ud i bladene i druezonen for at give luft og lys til druerne.

Alt efter hvordan vejret arter sig kan høsten måske begynde sidst på måneden. Det er derfor vigtigt i god tid at gøre alt det klar der skal bruges i forbindelse med høsten.

Ligeledes er det vigtigt at kontrollere om man har alt hvad er skal bruges til vinifiseringen og til analyse af most/vin.

Mangler man noget er det på høje tid at få det bestilt.

SK.

Og så var der den gamle komiker W.C. Fields der engang sagde:

Jeg har kun været beruset en gang i mit liv. Det varede 23 år.