Årets gang – Januar 2019

 

 

2019, endnu et nyt år. Vi kan så håbe at det bliver et godt vinår.

Lige før jul gjorde vi mousserende vin årg. 2017 færdig. Vinen er et blend af Villaris, Phönix og Orion. Det bliver spændende at smage den når den har ”sundet sig lidt” på flaske, mindst tre måneder for at opnå de fine små bobler som kendetegner en vellavet mousserende vin.

Vores hjemmegjorte flaskefryser, en lille kummefryser købt brugt, er desværre ”stået af”. Vi har derfor købt en fabriksny denne gang. Isoleret dækplade med huller til flaskerne, og bakken til frysevæsken, fra den gamle fryser kunne heldigvis tilpasses den nye.

Næste projekt bliver at starte anden gæring på flaske af 2018 årgangen.

Da vi har valgt at anvende den største del af Rondo druerne til Pink Mousserende bliver der, om alt går vel, ca. 250 flasker.

Derud over bliver der en ”hvid” mousserende, ca. 60 flasker. Lige nu står basisvinen til kuldestabilisering i garagen, så nu venter vi bare på at temperaturen falder til under + 4 grader C.

Den store mængde mousserende vin har resulteret i at vi har måttet købe ekstra flasker. Vi har købt rengjorte genbrugsflasker på Sjælland til en pris af kr. 3,-, hvilket er billigt. De opfylder kravet om at veje minimum 750 g. pr. flaske.

Da vores flaskereol til mousserende vin kun kan rumme 40 flasker er fremstilling af to nye reoler, som tilsammen kan rumme 200 flasker, sat på opgavelisten for 2019

Hvis man ikke laver mousserende vin er januar nok en stille måned for de fleste vinavlere.

Til slut ønsket om et Godt Nytår til alle.

 

SK