Årets gang – December 2019

Så bekræftede DMI at efteråret 2019 har været det vådeste siden man begyndte at føre statistik i 1873.

Klimaet i Danmark er blevet varmere de senere år og med varmen følger mere fugtighed i luften som vil resultere i større mængder regn.

Ser man isoleret på det som vinavler er den ekstra varme jo en fordel for modning af druerne, men den ekstra medfølgende nedbør har vi desværre i år set følgerne af i form af svampeangreb og fortyndet most.

Vores mosserende vin årg. 2018 har nu været anbragt i reoler i tre uger og drejet flere gange om dagen for at få gærresterne fra anden gæringen samlet indvendig på kapslen.

Vi har planlagt at foretage propskifte d. 16. dec. hvor gærresterne i flaskehalsen så bliver frosset inde så de skydes ud bundet i en isklump når kapslen fjernes. Herefter efterfyldes flaskerne med transportlikør som består af basisvin der er tilsat sukker, som bestemmer sødmen i vinen, og sulfit. Sluttelig bliver flaskerne forsynet med prop og bindetråd.

Er begyndt at grovbeskære planterne her i Vejle ind imellem regnbygerne. Alt bliver klippet bort undtaget 2 til 4 grene som er placeret i stammehovedet og derfor velegnede til nedlægning. Der skal kun anvendes to grene til nedlægningen da vi anvender Dobbelt Gouyot beskæringsmetoden, men det er rart at ha’ en ekstra gren hvis en gren knækker under nedlægning.

Den endelige beskæring/nedlægning sker i februar/marts.

De tre Cabernet Sauvignon planter i drivhuset har i ca. 10 år ”kørt med” fast cordon. I de senere år har flere og flere skud været golde.

Har derfor besluttet at de for fremtiden skal beskæres med lang spore. De faste cordoner har med årerne nået en diameter på ca. 30 mm.. De måtte derfor bortskæres med sav. Spændende at se hvor meget de ”bløder” når saftstigningen indtræder til foråret.

 

Og så var der:

Far som siger, at han har købt en gammel fransk rødvin til juleaften.
Lille Lise – Har vi ikke længere råd til at købe en ny?

Glædelig jul og et Godt Nytår herfra.

SK