Årets gang – Februar 2020

Så gik januar måned med regn og rusk, men ingen vinter.

Endnu en varmerekord for måneden. Mr. Trump er nok efterhånden den eneste der ikke vil acceptere at vi mennesker kan være skyld i at klimaet er under ændring.

Ligesom sidste år ved denne tid kan man være bekymret for om knopperne på vinplanterne, som er ved at være aktive, springer for tidligt ud og at vi så alligevel når at få vinter.

Planterne her i Vejle er vinterbeskåret, så nu mangler vi dem i Taulov marken.

Andengæringen på flaske af 2019 basisvinen (Mousserende vin) er startet og flasketrykket nærmer sig det beregnede tryk på 6 BAR. Så snart trykket har været stabilt på de ca. 6 BAR en uges tid lægges flaskerne til klaring i kælderen indtil først i november hvor de skal anbringes i flaskereolen.

Næste opgave bliver som nævnt vinterbeskæring af de sidste planter, hvorefter de skal vintersprøjtes mod meldug med dobbelt mængde svovl, 5 gram/ltr. vand.

Har lige indkøbt bånd og hæfteklammer til MAX opbindetang. Bestildte papirbånd men fik tilsendt Bio Plast bånd da papirbåndet desværre ikke forhandles mere. Grunden til at vi gerne vil ha’ papirbånd er at plastbåndet hober sig op i jorden da det varer mange, mange år før det nedbrydes. Det samme gælder for det dyrere Bio Bånd. Har søgt oplysning på nettet om Bio Bånd. Dette nedbrydes kun hvis den rette temperatur og nogle ganske specillle enzymer er til stede. Så i ”den virkelige verden” er Bio Bånd lige så vanskelig nedbrydelig som det almindelige billigere plast bånd!

Hvis man har et begrænset antal vinplanter kan man overveje at anvende Flexwire til opbinding. Det består af papir og en tynd ståltråd som hurtigt ruster bort.

SK