Årets gang – Juli 2020

Juli er en af de travleste måneder i vinmarken. Vi har lige været inde i en varm periode og har fået en del nedbør på det sidste. Dette medfører en voldsom tilvækst i vinplanterne.

Målte for en uge siden en tilvækst på et Solaris skud på 3,2 cm. i løbet af 9 timer. Ganske imponerende.

Sideskud og vanskud vrimler frem. Specielt hos de ældre planter med et stort ”stammehoved” dannes der stadig nye skud, som hvis de ikke fjernes vil medføre en alt for tæt bladvæg som inviterer til svampeangreb.

Vi fjerner alle sideskud så snart de viser sig, for at fremme gennemluftning af bladvæggen og derved modvirke svampeangreb.

Nyttigheden af at fjerne sideskud strides de lærde om. Det er klart at har man flere hundrede eller tusinde planter er det praktisk umulig manuelt at fjerne alle sideskud, her klipper men bladvæggen som man klipper hæk.

Vi, som hobbyavlere med kun 328 planter, fjerner som nævnt alle sideskud og sørger for en høj bladvæg så der er et tilstrækkeligt bladareal til at modne druerne. Ved en tæt bladvæg vil de blade der sidder i skygge kun i begrænset omfang bidrage til modning af druerne.

Vi er gået over til konsekvent at reducere klaserne på hvert skud til to klaser. Som eksempel danner Rondo 3 til 4 klaser på hver skud hvilket vil reducere muligheden for at kunne høste modne druer.

Flere af vores sorter er i gang med at blomstre, så det er tid at indføre dato for blomstring i høstrapporten. Alle avlere opfordres til at udfylde høstrapport som kan hentes på FDVs hjemmeside under

”Inspiration”.

Så snart blomstringen er overstået vil vi sprøjte forebyggende med bladgødningsmidlet EPSO Microtop som indeholder 9% Magnesium, 12% svovl, 1,0% Bor og 1,0% Mangan.

 

SK

 

Og så var der Madame Lilly Bollinger (1899-1977) som engang sagde:

 

Jeg drikker kun champagne, når jeg er lykkelig eller når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig – undtagen når jeg er tørstig”.