Årets gang – Marts 2020

Rekord på rekord hvad angår nedbør og høje temperaturer i vintermånederne. Selvom disse to vejrfaktorer har varieret gennem tiderne er det bekymrende. Der er sikkert mange vinplanter som lider under for meget vand omkring rødderne.

Vi er netop blevet færdige med vinterbeskæringen som er foretaget i de korte perioder mellem regnbygerne. Så venter vi bare på en vejrudsigt som lover et par dages tørvejr så vi kan vintersprøjte mod meldug.

Vi har haft en semiautomatisk flaskefylder liggende længe uden at anvende den.

Har været betænkelig ved fyldesystemet da fyldningen sker ”fra oven” i flasken hvorved der sker en iltning af vinen. Men da flere fyldeanlæg virker efter samme princip er min bekymring måske ubegrundet.

Da der jo ikke har været vejr til udendørsaktiviteter, ud over vinterbeskæringen, har jeg lavet et stativ til flaskefylderen så man ikke bare skal sidde med den i hænderne under fyldning af flasker.

Man kan se en lille film om flaskefylderen på vores hjemmeside under Videoer.

www.nemmehjemmesider.dk/side/LindegaardVin/index.asp

En lille interessant historie:

Som de fleste nok er bekendt med produceres der også vin i Thailand. Ifølge Vinavisen er en af druesorterne der dyrkes der Rondo. Ud over Danmark dyrkes sorten kun få steder på kloden, blandt andet i England, Irland, Holland og Sverige .

SK.