Årets gang – Marts 2019

Så stoppede manometernålen på den mousserende prøveflaske ved 6,1 BAR. Alle flasker med mousserende årg. 2018 er lagt i krybekælderen hvor temperaturen ikke kommer over 12 grader C..

Der skal de så ligge og klare indtil en gang i november hvor de skal anbringes i flaskereolen.

Vi har afsluttet vinterbeskæringen både i Vejle og Taulov og klippeaffaldet er bortskaffet.

Den milde ”vinter” har fremskyndet beskæringen

Næste opgave bliver at vintersprøjte med svovl for at fjerne meldugsporer som har overlevet ”vinteren”.  Ved vintersprøjtningen anvendes dobbelt mængde sprøjtesvovl i forhold til sommersprøjtning, nemlig 5 – 6 g. svovl pr. ltr. vand.

Det er vigtigt at hele planten sprøjtes.

Det er stadig i god tid med vintersprøjtningen men den skal være afsluttet inden de nye skud bryder frem for at undgå svidning på grund af den større mængde svovl.

Leverancen af nye barrodsplanter i foråret forløb katastrofalt. Det endte med at vi først fik leveret erstatningsplanter af dårlig kvalitet med en måneds forsinkelse. Derfor laver vi en del stiklingeplanter som erstatning for de planter der var døde inden udplantning. Ærgerligt at blive sat et år tilbage med disse planter.

Saftstigningen i planterne er godt i gang. Det er naturligvis positivt med, det for årstiden, milde vejr.

Men, men hvis udspring sker meget tidligt og vi får frostvejr ”har vi balladen”. Nå, der er vel ikke grund til at ta’ sorgerne på forskud.

Husk tilmelding til forårsmødet d. 24.

Vi ses.

Og så lige:

SK